virtual reality & de head-tracking technologie

      No Comments on virtual reality & de head-tracking technologie

VR headsets kunnen het gevoel van immersie vergroten door de breedte van de afbeelding – en dus het gezichtsveld – te verbreden. Een display van 360 graden is hierbij echter niet nodig en dit zou ook te duur zijn. De meeste high-end headsets hebben een gezichtsveld van 100 of 110 graden, wat genoeg is om het gevoel te creëren.

Om het uiteindelijke beeld zo overtuigend mogelijk te maken, is er een minimaal aantal beelden nodig van rond de 60 beelden per seconde; zo komen er geen haperingen voor en wordt er voorkomen dat mensen zich misselijk voelen. De huidige VR headsets die te koop zijn, kunnen nog veel meer dan dit – Oculus haalt bijvoorbeeld 90 beelden per seconde en de Playstation VR van Sony, komt zelfs tot 120 beelden per seconde. Hiernaast kan er ook gebruik worden gemaakt van een koptelefoon, om het gevoel van immersie verder te verhogen.

App en game developers kunnen gebruik maken van binauraal geluid of 3D audio, waarbij ze dankzij de head-tracking technologie van het VR headset de gebruiker het gevoel kunnen geven dat het geluid echt van achter of langs ze komt, of zelfs op een afstandje van ze vandaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *