Internet bij je btw berekening gebruiken

      No Comments on Internet bij je btw berekening gebruiken

Nu we uitgezocht hebben of er voor ons product btw berekend moet worden, en hoeveel dat dan moet wezen, kunnen we het gaan uitrekenen. We zouden het internet hier heel simpel voor kunnen gebruiken. Zoek maar eens op de term BTW berekenen en je krijgt genoeg zoekresultaten voor je neus. Een interessant zoekresultaat is die van Hagra. Die heeft een handige rekentool gemaakt, waarbij jij of het verkoopbedrag exclusief BTW of verkoopbedrag inclusief BTW invult. Vervolgens klik je op de bijbehorende “=”-teken. In de overige tabelvelden volgt de prijs die gelijk is aan de verkoopprijs inclusief of exclusief BTW en het BTW bedrag zelf.

Je houdt nu nog een optel- of aftrek sommetje over:
Bedrag exclusief BTW (18,14) + BTW (3,81) = Bedrag inclusief BTW (21,95)
Bedrag inclusief BTW (21,95) – BTW (3,81) = Bedrag exclusief BTW (18,14)

BTW handmatig berekenen

Soms lijkt alles wel via internet te moeten, waardoor je lijkt te vergeten hoe je het zelf makkelijk kunt uitrekenen. Basisschool kinderen die inmiddels in de groep zitten waarbij ze procenten leren, kunnen het ook. BTW berekenen werkt exact op dezelfde manier als wanneer je korting op een leuke broek moet uitrekenen. Alleen het vervelende van BTW is dat je het bij de eigenlijke verkoopbedrag (zonder BTW) het bij op moet tellen, ipv. ervan mag trekken. Het is geen korting meer, maar een meer waarde. Een toegevoegde waarde.
Hoeveel is mijn BTW van mijn verkoopbedrag exclusief BTW?

Wederom hebben een product waarbij we 21% BTW moeten berekenen.
21 Procent mag je ook schrijven als 21 gedeeld door 100 = 0,21.
Bedrag exclusief BTW (18,14) x 0,21 = 3,8094 rond je op twee decimalen af: 3,81 Omdat het exclusief BTW is, zul je dit bedrag bij je verkoopbedrag moeten optellen.We zagen al dat dat samen 21,95 is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *