Wat is VPN?

      No Comments on Wat is VPN?

Wie houdt niet van internet? Het levert binnen enkele seconden massa’s informatie, antwoorden, entertainment en verbinding met andere personen. Iedereen gebruikt het: studenten, zakenmensen, bedrijven, scholen, huismoeders enzovoort. Maar het internet is niet altijd perfect. Het heeft enkele ingebouwde fouten die je heel kwetsbaar maken al je online bent. Hackers, de overheid, oplichters, adverteerders, enzovoort kunnen daar op elk moment misbruik van maken en belangrijke gegevens over je te weten komen.

Een VPN-verbinding kan daar verandering in brengen.
Maar je kunt het internet veiliger en zeker meer privé maken met gebruik van een VPN server, een virtueel privé netwerk. Je hebt waarschijnlijk de laatste jaren al meer over VPN’s gehoord voor thuisgebruik en voor op reis. Dat komt omdat het belangrijker is dan ooit om jouw privacy en veiligheid te beschermen terwijl je internet gebruikt. Je wil het internet gebruiken zonder dat jouw gegevens worden gecontroleerd of iemand anders meekijkt terwijl je surft.

Hoe werkt het eigenlijk?
·Een VPN is een dienst die je gratis of tegen een kleine maandelijkse bijdrage kunt gebruiken.
·Zodra je een account hebt, moet jouw VPN-dienst “aan” staan wanneer je online bent.
·Een VPN, in actie, neemt jouw internetverbinding over en maakt ze veiliger, helpt je anoniem te blijven en helpt je om toegang te krijgen tot gecensureerde sites. De sleutel tot een VPN is dat het je een tijdelijk IP-adres verkrijgt en jouw echte IP-adres verborgen blijft voor elke website of e-mail waarmee je een verbinding maakt.
·Het is virtueel omdat je een verbinding maakt met een website via een andere computer.
·Het is privé omdat al jouw websitebezoeken en onlineactiviteiten afgeschermd blijven.
·Het is een netwerk omdat je een speciaal netwerk van VPN-servers gebruikt die over de hele wereld verspreid staan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *