Hoe voetballers geld verdienen

      No Comments on Hoe voetballers geld verdienen

Voetballers zijn grootverdieners in de sport wereld. Goede voetbalspelers verdienen miljoenen per jaar. Dit salaris is ontzettend hoog en hierdoor kunnen deze voetballers bijna alles kopen wat ze willen. Naast het standaard loon en het standaard salaris zijn er ook erg grote bedragen te verdienen met sponsoring en reclame. Wanneer een voetbal speler tijdens een interview bijvoorbeeld Red Bull krijgt, en een sponsoring met red bull heeft, dan kan hij hier rijkelijk voor worden beloond.

Inkomen voetballer

Tegenwoordig is social media ook een zeer belangrijk manier om reclame te maken. Veel grote voetbalsterren hebben dan ook tientallen miljoenen volgers op sociale media zoals bijvoorbeeld instagram en facebook.

Een simpele foto van bijvoorbeeld een vakantie en een tekst eronder dat de vakantie is gesponsord door een groot reisbureau kan de voetballer veel geld opleveren. Ook een foto maken met een nieuwe auto is vaak een ideale manier. Veel voetballers krijgen dan ook een zeer luxe auto helemaal gratis, wanneer ze simpelweg een foto van de auto en het verkoopbedrijf op instagram plaatsen.

De transfer

bij een transfer krijgt de speler veel geld. het totale transferbedrag daar krijgt de speler vaak zelf maar 10% van. de rest van het geld gaat naar de club. en van het geld dat overblijft gaat een groot deel naar de oude club, naar de tussenpersoon, maar ook de amateurclubs waar de voetballer in zijn verleden heeft gespeeld en tot slot ook de
bestuurders en juristen en/of adviseurs die hebben meegeholpen met het construeren van de deal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *